Pagina 1 van 1

workshop bokashi maken en gebruiken

Geplaatst: 03 feb 2025, 23:55
door Annemiek
Gedurende het hele jaar aan het begin van elke maand op zaterdag geef ik uitleg over het gebruik van bokashi in de moestuin.
(8 maart, 5 april, 3 mei, 31 mei, zondag 3 aug, 30 aug., 4 okt., 1 nov., 29 nov.)
De locatie is: Kruisstraat 1a, 9514AP. Gasselternijveen.
Tijdstip 10.00 uur

Ik maak sinds een paar jaar gebruik van een bokashi keukenemmer en dat bevalt me goed.
Het is iets anders dan compost maken.
Eerst verzamelen van keukenafval in een speciale emmer en dat na fermenteren 'begraven' in je moestuin.
De bodem moet wel gespit worden maar wordt zeer vruchtbaar voor nieuwe zaden en planten.
Met je eigen gemaakte 'mest' maak je een gesloten kringloop mogelijk.

Ik maak elke maand een emmer vol bokashi en verwerk dat in de bodem van mijn achtertuin.
Dat doe ik steeds aan het begin van de maand.

Wil je dat eens in de praktijk zien dan kunnen we met 1 of meer personen daar een afspraak voor maken.
Ik vertel wat mijn ervaring is en we delen tips en trics.
Het kan gedurende het hele jaar 2025.

De deelname is gratis.
Er is koffie en thee aanwezig en ik zou het leuk vinden als de deelnemers iets lekkers meenemen voor bij de koffie.

Opgeven is gewenst en kan via de mail: annemieknwprt@gmail.com.
Annemiek