Zaterdag 26 april en zaterdag 21 juni geef ik uitleg over het maken van 'pickles'.
De locatie is: Kruisstraat 1a, 9514AP. Gasselternijveen.
Tijdstip 10.00 uur
Ik maak sinds een paar jaar gefermenteerde groenten met behulp van een pickle pers.
Dat bevalt me goed.
Er zijn allerlei groenten mogelijk om een lekkere en gezonde snack te maken.
De gesneden groentemengsels worden gefermenteerd met gebruik van 2% zout.
Door de fermentatie krijgt de groente een knapperig zurige smaak en is te gebruiken als bijgerecht of hapje tussendoor.
Mijn voorbeeld is de fermentatie-onderzoeker Peter van Berckel.
Het eerste recept was met courgettekoekjes en komkommersalade.
Maar het is zelfs mogelijk om gefermenteerde pepernoten te maken.
Wil je er wat meer over leren en samen een recept maken;
Ik vertel wat over mijn ervaring is en we delen tips en trics.
We overleggen nog welke groenten en andere ingrediënten gebruikt gaan worden.
Graag zelf 1 of meer potten meenemen.
De deelname is gratis.
Er is koffie en thee aanwezig en ik zou het leuk vinden als de deelnemers iets lekkers meenemen voor bij de koffie.
Opgeven is gewenst en kan via de mail: annemieknwprt@gmail.com.
Annemiek
workshop pickles maken
workshop pickles maken
- Bijlagen
-
- pickles maken 1.JPG (510.72 KiB) 2904 keer bekeken