Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marcel
Berichten: 68
Lid geworden op: 05 aug 2019, 19:55

Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Bericht door Marcel »

Hallo Keuteraars,

De keuterdag van januari is een weekje later dan normaal, namelijk op zondag 8 januari. De inloop is vanaf 10 uur en het duurt tot ongeveer half 1. We zijn dit keer te gast bij De Porrepoele in Alteveer..

Geerte wil graag weten hoeveel bezoekers er komen, dus kondig je komst van te voren even aan. Haar e-mail vind je in haar profiel. Of stuur even een berichtje naar 't Meezenest.

De koffie is binnen en daarna gaan we naar buiten. Trek dus warme kleding aan.

En neem, zoals altijd, iets (zelfgemaakt) lekkers mee.

Wat
Informele netwerkbijeenkomst voor iedereen in Westerwolde die een eenvoudiger, meer zelfvoorzienend leven wil leiden en gelijkgestemden wil ontmoeten.
Steekwoorden: terug naar de bron, voedsel verbouwen, permacultuur, brood bakken, bier brouwen, ecologisch, voedselbos, uitwisseling van goederen en diensten, ambachten.

Wanneer
Elke 1e zondag van de maand. Inloop vanaf 10:00 uur. Eindtijd is 12:30 uur. Opgeven is gewenst.

Waar
Wisselende locaties, wordt bekendgemaakt op keuterforum.meezenest.nl. Je kunt zelf een locatie aanbieden.

Extra
Neem wat (zelfgemaakt) eten of drinken mee.

Forum
Er is ook een forum. Speciaal voor bezoekers van de keuterdagen: https://keuterforum.meezenest.nl

E-mail notificatie
Een week voor de keuterdag wordt er een herinnerings-e-mail rondgestuurd. Wil je deze ook ontvangen? Stuur even een e-mailtje naar 't Meezenest.
Laatst gewijzigd door Marcel op 26 mar 2023, 10:54, 2 keer totaal gewijzigd.
Albert
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 dec 2022, 16:40

Re: Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Bericht door Albert »

Wij zijn aanwezig.

Albert :D
Karin
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 nov 2022, 20:06

Re: Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Bericht door Karin »

Wij zijn met vakantie! groetjes Karin en Rob
Gebruikersavatar
henk2
Berichten: 41
Lid geworden op: 20 jun 2022, 16:30
Locatie: Wollinghuizerweg 102 Vlagtwedde
Contacteer:

Re: Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Bericht door henk2 »

Lianne en ik zijn er ook bij, verheug me er op!
marith
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 dec 2022, 13:51
Locatie: Bellingwolde tuinhulpmarith@gmail.com

Re: Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Bericht door marith »

Lijkt me leuk, ik kom ook.
Tot straks.
Marith
Geerte
Berichten: 21
Lid geworden op: 16 nov 2022, 09:11

Re: Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Bericht door Geerte »

Vanochtend vond de Keuterdag voor het eerst bij ons plaats. De start op een nog frisse (maar zonnige) ochtend in huis, waar naast onderlinge kennismaking ook tijd was om in te gaan op vragen en onderwerpen die leefden bij de bezoekers. En natuurlijk om er te genieten van het lekkers, dat in grote hoeveelheden door iedereen was meegebracht.

Wat kwam er zoal aan de orde?
Wat te doen met mollen, die je schapenweiland en/of tuin omwoelen? Het mededogen was groot (want: wie kent dit probleem niet), het antwoord misschien niet helemaal wat gehoopt werd: neem een kat (of fret) en/of leer er mee leven... Egaliseren en eventueel opnieuw inzaaien, dat zorgt voor snel herstel van je grasmat. Maar de mollen malen daar niet om.

Daarna kwam de voedselcoöperatie aan de orde en hoe leuk het is als je je voedingsmiddelen steeds meer bij de coöperatie kunt halen ipv bij de supermarkt. Als maker en opmaker heb je de mogelijkheid om tal van producten, bouwstoffen, ingrediënten en/of diensten aan te bieden. Tegen een financiële vergoeding, tegen kostprijs of gratis/ruilen. Met het voorjaar in aantocht wellicht ook een idee om zo zaden en zaailingen uit te wisselen. want vaak heb je teveel voor eigen gebruik en is het onnodig om allemaal dezelfde zaden in te kopen. Mocht je problemen hebben met het ophalen van je bestellingen op zaterdag (bij kerkje 't Moment in Veelerveen), dan kan die op een ander moment ook afgehaald worden bij het onbemande afhaalpunt van 't Meezenest, schuin tegenover. Overdracht van bestellingen kan maandelijks ook plaats vinden op de Keuterdag.

't Meezenest koopt biologische potgrond in (60 zakken op een pallet) en biedt mede-keuteraars de mogelijkheid om 1 of meerdere zakken af nemen. Je kunt bestellen via de voedselcoop of rechtstreeks contact opnemen. Via de potgrond kwamen we op perspotjes. In perspotjes kan je rechtstreeks zaaien en vervolgens uitplanten. Superhandig dus. 't Meezenest heeft een apparaat, waarmee je die perspotjes handig kunt maken. Kijk voor een filmpje even op hun website. Daar vind je de link naar het filmpje. Uit de groep (Daphne?) kwam het aanbod om perspotjes te maken voor elkaar. Echter: je kunt ze niet lang bewaren, dus persen en meteen in gebruik nemen en vochtig houden. Het voornemen vereist nog enige uitwerking geloof ik...

Een vraag vanuit 't Meezenest: Alice en Marcel zijn op zoek naar kunstenaar(s), die tijdens Westerwolde Rijgt willen exposeren in hun tuin. Tips zijn van harte welkom.

Daarna werd het tijd om naar buiten te gaan en een rondje door Porre's Toen annex Worteltuin te maken: een voormalig koeienweiland waar we bijna 4 jaar nu bezig zijn om dit om te vormen tot een eetbare tuin, op basis van permacultuurprincipes. Wij vonden het een supergeslaagde ochtend, dank voor alle belangstelling, vragen en leuke gesprekken en niet te vergeten alle lekkernijen. Hartelijke groet van Peggy, Geerte & hond Joep.
Gebruikersavatar
henk2
Berichten: 41
Lid geworden op: 20 jun 2022, 16:30
Locatie: Wollinghuizerweg 102 Vlagtwedde
Contacteer:

Re: Keuterdag 8 januari 2023 bij De Porrepoele

Bericht door henk2 »

Heel mooi verslag Geerte, en Lianne en ik hebben ook erg genoten!
Plaats reactie