Mestkorrels

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marcel
Berichten: 76
Lid geworden op: 05 aug 2019, 19:55

Mestkorrels

Bericht door Marcel »

Organische mest zoals compost en stalmest is altijd de basis van een ecologisch bemestingsplan. Maar soms heeft de tuin net iets extra's nodig. Dan mag je binnen de biologische landbouw bijmesten met bepaalde meststoffen.

Op 't Meezenest gebruiken we OPF granulaat en vinassekali.

OPF granulaat

Dit is een meststof gemaakt van suikerrietmelasse en is rijk aan stikstof (11-0-5). Stikstof helpt bij de groei en wij mengen dit door bladaarde en gebruiken die mix als potgrond bij het verspenen van onze groenteplanten. Ook gebruiken we deze korrels als extra mest op onze groentetuin. Vooral bij hongerige gewassen als prei en kool.

Vinassekali

Dit is een meststof gemaakt van een bijproduct van de bietsuikerproductie en is rijk aan kalium (2-0-20). Tevens bevat het een beetje stikstof, afkomstig uit beendermeel Deze meststof brengen we aan tijdens de vruchtzetting van bijvoorbeeld tomaten en knolzetting van aardappels.

Wij kopen groot in en voor de keutergroep bieden we deze meststoffen in kleinverpakking aan.

De gegevensbladen van beide meststoffen vind je onder aan deze post. Zo kun je zelf bepalen of je deze meststoffen zou willen gebruiken.

OPF granulaat: 2,50/kg
Vinassekali: 3,30/kg

Geef je bestelling op via e-mail of de voedselcoop en haal het af tijdens de keuterdagen of kom langs op 't Meezenest. Betalen doe je heel gemakkelijk online via een betaalverzoek.
Bijlagen
vinassekali_Meststoffen_Enkelvoudig.pdf
Gegevensblad vinassekali
(426.46 KiB) 52 keer gedownload
OPF-11-0-5-Granulaat-7.pdf
Gegevensblad OPF granulaat
(686.51 KiB) 72 keer gedownload
Gebruikersavatar
Marcel
Berichten: 76
Lid geworden op: 05 aug 2019, 19:55

Mestkorrels bestellen via de voedselcoöperatie

Bericht door Marcel »

Door een technische fout was het niet mogelijk om de mestkorrels via de voedselcoöperatie te bestellen. Inmiddels is het verholpen. De besteltermijn is tijdelijk een dag verzet. Dus als je nog korrels wilt bestellen voor de komende keuterdag (2 juni) dan kan dat nog tot zaterdag 18:00.
Plaats reactie