nieuwsbrief 3 voedseltuinenwesterwolde.nl

Informatie en berichten over onze voedselcoöperatie
Gebruikersavatar
Rein
Berichten: 13
Lid geworden op: 07 mei 2023, 14:17

nieuwsbrief 3 voedseltuinenwesterwolde.nl

Bericht door Rein »

Nieuwsbrief 3 - Voedseltuinen Westerwolde – 15 september 2023


Afbeelding


Het heeft even geduurd, maar hier is dan de derde nieuwbrief van de Voedseltuinen Westerwolde. De vakanties zijn zo goed als voorbij, het weer is nog steeds mooi, en veel mensen hebben het nog druk in hun voedseltuinen en/of bossen en wij hebben veel leuke nieuwtjes!!!!
Mensen gezocht voor onze eerste voedseltuin in Sellingen!!!!
Laat ik hiermee beginnen, vers van de pers. Deze week hebben we gesprekken gehad met verschillende partijen waarmee we samen iets gaan opzetten.... onze eerste gezamenlijke voedseltuin! Het gaat om een groot stuk land aan de rand van Sellingen, Skal gecertificeerd, wat willen we nog meer!!!!!. Dit wordt door de eigenaar beschikbaar gesteld aan drie partijen: iemand die een stuk krijgt om kleinvee op te zetten, een ondernemer die al bezig was met het verbouwen van biologische groenten in de aanwezige kas en graag wil uitbreiden en wij, de Stichting Voedseltuinen Westerwolde. We gaan volgende week verder om tafel, maar dat het doorgaat is al duidelijk. Daarom zoeken we nu belangstellenden die (bijvoorbeeld) een dagdeel in de week willen meehelpen met alle voorkomende klussen. In ruil voor je werk krijg je een tas met eigen verbouwde groente mee (indien aanwezig) voor eigen gebruik. Het geheel wordt begeleid door iemand die bewezen deskundig is op het gebied van biologisch voedsel produceren.
Als we zover zijn komen we met iedereen bij elkaar om te gaan bespreken wat we hoe en waar gaan verbouwen. Wij kijken er nu al naar uit, het is een prachtig stuk land in een rustig gebied, omzoomd met bomen waar we al een heleboel plannen voor hebben. Dus.....
Meld je gauw aan en doe mee!!!!!
Aanmelden kan via info@voedseltuinenwesterwolde.nl.

Afbeelding
Het landje in Sellingen voor een nieuwe voedseltuin

Nog meer nieuws!
Het andere nieuwtje, ook heel belangrijk en fijn, is dat het bestuur versterking heeft gekregen van Kirsten Huiting voor onze website en eventueel andere social media, zoals Facebook. Ze is al druk bezig geweest, wat ook te zien is aan de website. We zijn daar ontzettend blij mee: ze is er goed in, heeft veel leuke ideeën en zorgt daarmee dat wij meer tijd hebben voor andere dingen.
Andere tuinen: Veelerveen en Vriescheloo
Rein is met twee helpers ondertussen druk bezig geweest met het stuk grond in Veelerveen. Hij heeft daar al veel werk verricht en ondertussen al wat geoogst. Hij denkt nu aan het opzetten van een machine/gereedschap deelderij. Zijn activiteiten zijn te volgen op de website waar hij een blog over bijhoudt. De grond waar hij nu op zit gaat verkocht gaat worden, maar niet op stel en sprong. Lijntjes voor een nieuw stuk worden nu onderzocht. Daarnaast pakt Rein de schooltuin in Vriescheloo aan met degene die daar al werkte. Tijd om de zaak eens goed op te knappen.

Oogstfeest Voedselbos Ter Wupping
Als laatste..... We hebben een geweldig zonnig oogstfeest gehad in Ter Wupping, op het prachtige stuk grond van Iris en Hendrik. Een aantal van jullie hebben mee mogen genieten. Er waren veel leuke mensen, meer dan genoeg heerlijk eten en drinken en mooie live muziek! Iedereen heeft genoten en het is duidelijk voor herhaling vatbaar. Iris en Hendrik en iedereen die het mogelijk hebben, bedankt!
Wordt vervolgd ...... Rein, Kirsten en Didi
Plaats reactie