Pagina 1 van 1

Pompoensoep wecken?

Geplaatst: 24 okt 2021, 18:27
door Marlous
Heeft iemand ervaring hiermee? Is het goed te doen?

Re: Pompoensoep wecken?

Geplaatst: 24 okt 2021, 19:04
door Anke
Hoi Marlous,

Ik heb er geen ervaring mee, maar als ik het goed heb, is pompoensoep niet zuur genoeg om gewoon te wekken. Dan zou je het onder hoge druk moeten doen. In Amerika doen ze dat veel.
Doe je het 'gewoon', dan loop je een (hele kleine) kans dat er botulisme ontstaat. Dat zie en proef je niet, maar is wel zeer giftig.

Groet,
Anke

Re: Pompoensoep wecken?

Geplaatst: 25 okt 2021, 12:36
door Marlous
Ah ja, daar heeft Marcel me ook weleens op gewezen inderdaad. Dan is invriezen toch een beter idee denk ik. Ik zal ook eens uitzoeken of er nog andere manieren zijn om pompoen te verwerken, zodat het langer houdbaar blijft.

Dank voor je reactie!

P.s. Ik heb zojuist een recept gevonden voor pompoen zoet zuur, die ik denk ik ga uitproberen: https://weckenonline.eu/recepten/pompo ... et-zuur-2/

Re: Pompoensoep wecken?

Geplaatst: 26 okt 2021, 10:48
door Anke
Invriezen is idd een veiliger optie.
En die op zoetzuur is vast ook lekker. De Engelsen noemen dat dan chutney....

Groet, Anke

Re: Pompoensoep wecken?

Geplaatst: 01 nov 2021, 14:59
door Marcel
Hallo Marlous,

Zoals Anke al aangeeft bestaat het gevaar van het dodelijke botumlisme wanneer de pH hoger is dan 4,6. Ik raadpleeg altijd deze website: https://extension.umn.edu/food-safety/p ... -preparing als ik ga wecken. Daar staan veilige recepten, wecktijden en aanbevelingen voor het inmaken.

Groet,
Marcel

Re: Pompoensoep wecken?

Geplaatst: 02 nov 2021, 07:02
door Marlous
Dankjewel Marcel!